VKVisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

Vorige Home Boven Volgende

King's Week 1999

Een weekend of tien dagen werkzaam met de Engelen

De periode om en bij de herstequinox is bijzonder geschikt om tot inkeer te komen. De sluiers die de zichtbare van de onzichtbare werelden scheiden zijn dan bijzonder dun. Op 2 september vindt opnieuw de herfstequinox plaats en in de zeven dagen daarna richten wij ons iedere dag op één van de Zeven Aartsengelen en trachten wij ons open te stellen voor de onderscheidene instralingen die Zij tijdens deze periode aan ons doorgeven. Op 29 september, het feest van St. Michaël en Alle Engelen, vindt een soort synthese plaats van de instralingen van de eigenschappen van deze Zeven over de gehele wereld. Zo groots is deze uitstorting dat het blijkbaar drie dagen lang invoelbaar is.

Deze periode van tien dagen staat bekend als de King's Week en om een kanaal voor te bereiden voor dit werk, organiseert de kerkgemeente Naarden van de Vrij-Katholieke Kerk vanaf 22 september tot en met 1 oktober een retraite op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden. Alle organisaties die op het centrum werkzaam zijn, zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen. De gehele tien dagen zullen gewijd zijn aan het in diepe harmonie samen werken aan het werk dat op dat moment plaatsvindt.

Deelnemers aan deze retraite wordt een eenvoudige accommodatie aangeboden, tegen geringe kosten, in het Arundale House. Van de deelnemers zal verwacht worden zelf de handen uit de mouwen te steken: er zal gezamenlijk worden gekookt, schoongemaakt, enz. Sobere vegetarische maaltijden en een rustige, gemoedelijke atmosfeer zullen het programma omlijsten. De nadruk ligt op samen doen in een geest van broederschap. Er wordt een kleine kern van vijftien tot twintig mensen gezocht die zich voor die volledige tien dagen beschikbaar willen stellen.

Diegenen die minder tijd beschikbaar hebben, maar toch een bijdrage willen leveren, kunnen besluiten één of meerdere dagen mee te doen of zich te laten inschrijven voor het weekendprogramma, dat vanaf 's avonds 23 september tot en met 's middags 26 september georganiseerd zal worden. Tijdens het weekendprogramma worden maaltijden geheel verzorgd en is verblijf mogelijk in het nieuwe Crystal House op het terrein. Het programma bevat onder andere Sacred Dance met Mayôl Kobald, een klankschalen- en boventoonzingen-workshop onder leiding van Erik Karsemeijer uit Grolloo en een lezing van Johan Pameijer.

Folders zijn verzonden naar een wijde kring van belangstellenden. Heeft u geen folder ontvangen of wenst u een exemplaar aan een geïnteresseerde toe te sturen, neem een folder mee vanuit uw kerkgemeente of schrijf aan de King's Week Organisatie, p/a Waltherlaan 1, 1402 XJ Bussum. U kunt ook e-mailen: KingsWeek@Lcc.cc.