VKVisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

Vorige Home Boven Volgende

VKKerk.org

Het nut van het internet - ook voor kerkelijke organisaties - wordt stilaan door de praktijk bewezen. Onlangs is in het Centraal Kerk Bestuur (CKB) besloten dat wij als Nederlandse kerkprovincie aandacht gingen besteden aan een grotere tegenwoordigheid op het internet. Een werkgroep is hiervoor in het leven geroepen en deze heeft het advies uitgebracht dat de Nederlandse kerkprovincie haar eigen website zou moeten opzetten. Het CKB heeft haar akkoord gegeven en de domeinnaam VKKerk.org is inmiddels hiervoor gereserveerd. Binnenkort wordt een begin gemaakt aan het ontwerp voor deze website met de gedachte voor 1 januari 2001 een werkende, doch nog niet volledige, website te kunnen lanceren.

De basisgedachte is dat de kerkprovincie en iedere kerkgemeente ruimte ter beschikking gesteld krijgt om een aantal basisgegevens en informatie, evenals dienstenroosters en maandberichten te plaatsen. Inhoudelijke stukken en publicaties, zoals bijvoorbeeld VKVisie, zullen ook een plaats op deze website hebben. Het succes van zo’n website hangt af van de mensen die het uiteindelijk zullen voorzien van "content", dat wil zeggen de "vulling" verzorgen. Het wordt dus voorzien dat in de kerkprovincie één persoon als "web master" wordt aangesteld en dat in iedere kerkgemeente eveneens een "web master" zal worden aangesteld om dat deel van de website dat betrekking op de eigen kerkgemeente heeft te onderhouden.

Deze dertien posten moeten nog gevuld worden, en met deze aankondiging vragen wij dat u binnen uw kerkgemeente begint rond te kijken naar geschikte kandidaten. Heeft u expertise op het gebied van het internet en zou u hierbij betrokken willen raken, neem dan contact op met het bestuur van uw kerkgemeente of met de stuurgroep voor dit project op stuurgroep@VKKerk.org