VKVisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

Vorige Home Boven Volgende

De 12e Algemene Bisschoppelijke Synode

11 t/m 23 juli 2000

De 12e Algemene Bisschoppelijke Synode, of The 12th General Episcopal Synod zoals deze in het Engels genoemd wordt, zal op het terrein van All Saints Pastoral Centre, London Colney, Hertfordshire, England gehouden worden vanaf 11 juli t/m 23 juli 2000. De All Saints Pastoral Centre is het eigendom van de Rooms Katholieke Kerk en is gelegen op een 70 acres landgoed aan de zuidkant van de kathedrale stad van St. Albans. Het centrum is gebouwd op de vermoedelijke plaats waar St. Alban destijds gevangen is genomen, met zijn graftombe in de nabijgelegen kathedraal, eveneens aan deze heilige toegewijd. De kapel in het centrum heeft een zijaltaar dat aan St. Alban is gewijd. Het lijkt erop dat dit terrein dus uitermate geschikt is voor gebruik door onze kerk. De All Saints Pastoral Centre is op ongeveer 40 minuten reisafstand gelegen (met de snelweg) van het vliegveld op Heathrow.

Evenals bij de 11e Algemene Bisschoppelijke Synode in AustraliŽ, wordt terzelfder tijd een Internationale Clericale Synode en een Internationaal Kerkcongres gehouden. Hoe het programma er precies zal uitzien is nog niet bekend.

De kosten voor deelname bedragen £38,50 per persoon per nacht, op basis van volpension inclusief drie vegetarische maaltijden, thee en koffie. Een aanbetaling van £50,00 wordt verwacht bij aanmelding.

Informatie kan opgevraagd worden bij: Very Rev. Graham Wale, Upperlands, Batts lane, Pulborough, West Sussex, RH20 2ED, England, tel/fax 0044 1798 872 227, email GES@Lcc.cc