VKVisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

Vorige Home Boven Volgende

Nieuws van binnen en buiten
de kerkprovincie

+Philip

Nieuws buiten onze kerkprovincie...

De voorzittend bisshop Ian Hooker heeft per 1 november 2000 de regionaris van Ghana in Afrika benoemd tot Episcopaal Vicaris Generaal. Voorts is de ook in onze Nederlandse kerkprovincie bekende Indonesische bisschop Johan Warouw, na een langdurig ziekbed, op 1 november 2000 naar een Hoger Leven overgegaan. Vooral onze Indische kerkleden zullen zijn heengaan zeer betreuren. Moge Hoger Licht deze waardevolle broeder-bisschop omschijnen.

Binnen onze kerkprovincie…

Zoals ik al eerder vermeldde in de vorige VK-Visie, als zijnde nog in het verschiet, mocht ik op 10 december jl. de trouwe altaarmedewerkster Nora Noya in onze Amsterdamse kerkgemeente opnemen in het gewijde ambt van klerk en evenens op zondag 17 december de dames Wies Kuiper en Ria Bredevoort in onze Zwolse kerkgemeente.

Op zondag 21 januari mocht ik de zeer toegewijde altaarmedewerksters Marion Biermans en Betsy van Hoogenhuyze in het gewijde ambt van klerk opnemen, in onze Maastrichtse kerkgemeente St. Franciscus.

Op zondag 4 februari, tijdens het altijd weer zo feestelijke Maria Lichtmis-samenzijn in onze Haagse Kerkgemeente toegewijd aan St.Albaan, mocht ik aan Annemieke Evelein en Art van Remundt het H. Sacrament van het Vormsel toekennen.

Op zondag 11 februari was het groot feest in onze Raaltense Kerkgemeente en met grote dankbaarheid naar al diegenen die zich zo geweldig hebben ingezet, vermeld ik uit de verzonden uitnodiging: "Onze Kerk is grondig opgeknapt, van top tot teen geverfd en de banken zijn opnieuw bekleed. Er is door velen hard gewerkt, alles ziet er weer fris en vernieuwd uit!" Aan mij de vererende opdracht de kerkwijdingsommegang opnieuw te maken en aan Louis Arthur Den Dulk het H.Vormsel toe te kennen.

Na een gezellige lunch volgde in de middag het optreden van een marionettentheater met de voorstelling "De Kleine Prins", onder leiding van Evelien van Aller. De dag werd besloten met een H.Lof opgedragen door onze eerst-aanwezend priester Johan Pameijer.

Op 25 februari mocht ik in onze kerkgemeente Haarlem/Bloemendaal Stasja Plug en Christine van Alphen opnemen in het gewijde ambt van klerk, evenals op zondag 4 maart in onze Haagse kerkgemeente Mary Vos en Willy Evelein. Blij en dankbaar ben ik aan de eerste trede van het vrouwelijk spirituele werk in onze kerkprovincie te mogen staan en er een bescheiden aandeel aan te mogen geven, alhoewel ik mij bewust ben dat er nog een lange weg afgelegd dient te worden. Het is zoals onze lieve altaarmedewerkster in Raalte, Rietje Muylaert, het zo treffend verwoordde in het Raaltense maandcontactblad. Dit naar de dichter A. Roland Holst: "Ik zal de halmen niet meer zien, noch binden ooit de volle schoven, maar doe mij in de oogst geloven waarvoor ik dien." In dit gelovig weten eindig ik dit nieuws uit de kerkprovincie,

Uw +Philip